Ett delmål är uppnått men kampen fortsätter

Nu har 1000 ungdomar fått permanent uppehållstillstånd av Migrationsverket! Det är ungdomar som fått uppehållstillstånd via gymnasielagen, tidigare kallad nya gymnasielagen. Kampanjen REDO vill nu gratulera dessa ungdomar, deras hjälpare, företagen som anställt dem – och Sverige som får behålla kraften dessa unga människor utgör!

Kampanjen REDO, som drivs av den ideella föreningen Arbetskraftsförmedlingen, har startat samarbeten med en rad etablerade organisationer och företag för att tillsammans dra nytta av alla de motiverade unga som omfattas av Gymnasielagen. Där kravet bl.a är en anställning som måste påbörjas senast sex månader efter avslutade studier.
Idag samarbetar Rädda Barnen, Ensamkommandes Förbund, War Child, IKEACoor Sverige ABNordisk Kompetens, Manpower m.fl. med Arbetskraftsförmedlingen i kampanjen REDO. Till det finns hundratals företag som fattat värdet av att anställa motiverad arbetskraft.
Sedan den första ungdomen fick permanent  uppehållstillstånd, PUT, genom Gymnasielagen, i juli 2020, har ytterligare 68 ungdomar erhållit PUT per månad. Och nu har alltså 1000-strecket passerats.

PUT Gymnasielagen - REDO

*=oktober ej fullständig månad

Vi kan inte nog uppmärksamma den betydelse det engagemang gör från alla de ideellt engagerade runt om i vårt land

Vi kan inte nog uppmärksamma den betydelse det engagemang gjort och gör från alla de ideellt engagerade runt om i Sverige. De ”hjälpare” som dag och natt gör sitt yttersta för att stötta de ungdomar, deras vänner, som befunnit sig i en mycket osäker situation under sin tid i Sverige.
Vi på REDO säger ett STORT grattis till alla er som nu efter över sex års tid erhållit det efterlängtade permanenta uppehållstillståndet. Vi är så imponerade! Vi säger även grattis till era arbetsgivare och vi säger grattis till Sverige – ni behövs!

För alla er andra 6763 ungdomar som omfattas av Gymnasielagen och som ännu inte nått fram – kampanjen REDO har bara börjat.

/Arbetskraftsförmedlingen

Källa: Migrationsverket