”Tre liv är för evigt förändrade för att jag knappade lite på min mobil.”

En dag när Rasmus Biasi hade några minuter över skummade han LinkedIn. Där såg han en efterlysning: den handlade om Kazim, en kille som liksom många andra var i akut behov av arbete. Kazim är utbildad inom VVS och Rasmus tänkte genast på sin kompis som letade efter just den yrkeskunskapen till sitt företag.

”Jag ringde min kompis, vi pratade sådär en minut och sedan var det inte mer med det.”

Kompisen kom i kontakt med Kazim och en anställning blev blixtsnabbt klar.

Rasmus skickar snabbt svar när han ser efterlysningen på LinkedIn.

Ser man någon i verkliga livet som är i akut behov av hjälp skulle man ju inte hojta `Lycka till!´ eller `Styrkekram!´, man skulle ju hjälpa till

Kazim och Rasmus träffas för första gången. :)

”Dessutom är min kompis nu så nöjd med rekryteringen att han vill ha två tjänster till tillsatta genom Arbetskraftsförmedlingen.”

Rasmus Biasi är rådgivare inom försäljning och affärsutveckling och vet styrkan av att kunna nätverka, men för honom handlar det inte bara om business.

”Jag vill att världen ska vara lite härligare!”

Han menar att det är ibland är konstigt hur vi uppträder på sociala media.

”Ser man någon i verkliga livet som är i akut behov av hjälp skulle man ju inte hojta `Lycka till!´ eller `Styrkekram!´, man skulle ju hjälpa till! Och går man till just LinkedIn är det hela idén med den plattformen, att hjälpas åt att hitta jobb.”

Rasmus understryker vilken väldigt liten insats som kan göra en enorm skillnad för någon annan. Tack vare Rasmus korta telefonsamtal fick Kazim jobb och slapp att bli utvisad till Afghanistan och kan fortsätta att leva i Sverige.

”Var öppen, glad och hjälpsam, så blir världen lite mysigare!”

Text: Pia Hall
Foto: Privat