Trots att Hade och Sediq praktiserade på olika Ikea-varuhus har de förvånansvärt lika erfarenheter av praktiken. Och båda fick jobb på Ikea efteråt.

”Jag hade, liksom alla andra, naturligtvis varit på Ikea innan jag praktiserade där. Jag var där med kompisar och handlade. Jag tänkte då att det skulle vara en dröm att få jobba för det företaget.”

Det säger Sediq Rasoli, som började praktisera på Ikea i Västerås. Det tar honom en timme och tjugo minuter att ta sig dit hemifrån, men det gjorde aldrig att han tvekade. Han verkar nästan tycka att frågan är konstig, vad är väl lite restid mot en fantastisk chans!

Sediq och Hade Khavari är ense om att en stor del av att praktiken blev en så pass positiv uppelvelse är att kollegorna är så underbara.

”Mina kollegor är bara bäst! De pratar, berättar, skrattar och hjälper varandra”, säger Hade om de andra på varuhuset i Uppsala.

”De sätt som man lär sig om hur man ska bemöta kunder är också väldigt bra”, inflikar Sediq. ”Vänligt och hjälpsamt.”

Båda är överens om att de utvecklat språket enormt mycket under tiden de praktiserat och arbetat. Umgänget med såväl kollegor som kunder möjliggör det.

Hade och Sediq ville båda stanna kvar på sina praktikplatser när tiden började närma sig sitt slut och båda fick möjligheten att fortsätta som anställda.

Hade är mer än nöjd:

”Det känns som om jag har hamnat på den bästa platsen jag har varit på i livet.”

Han tycker att alla som kan borde ta chansen att söka praktikplats.

”Jag rekommenderar alla ungdomar att söka den här praktiken. Man får lära sig allt!”

Ansök praktik på IKEA senast 28 augusti 2022.

Läs mer och ansök redan idag!

ANSÖK PRAKTIK HÄR!