37 ungdomar har praktiserat på IKEA sedan i oktober -21. Nazim Nazaris i Helsingborg är en av praktikanterna.

Nazim Nazaris entusiasm över praktikplatsen på IKEA i Helsingborg är tydlig. Att det tar en och en halv timme att ta sig hemifrån och till varuhuset är inga problem, inte när det ger så mycket.

När Nazim först läste om att IKEA skulle ta emot praktikanter tyckte han att det lät intressant. Han hade varit på varuhuset i Malmö med sin svenska familj och tyckte om det. Samtidigt trodde han inte att han var en lämplig kandidat, han tyckte inte att han pratade särskilt bra svenska till exempel. Han sökte ändå och fick en plats:

Ja, en fredag ringde de minns jag, då sa de att jag hade fått en praktikplats och jag tänkte att det här var en riktigt bra chans för mig.

“Ja, en fredag ringde de minns jag, då sa de att jag hade fått en praktikplats och jag tänkte att det här var en riktigt bra chans för mig.”

Nazim fick vara på sovrumsavdelningen och lärde sig snabbt det mesta som går att veta om sänggavlar, madrasser, resårbottnar och den nu så moderna klädda sängstommen. Han fick lära sig att svara på en mängd olika frågor vid varje praktiktillfälle.

“Jag behöver en annan bäddmadrass, en lite hårdare än den jag har nu, vilken ska jag välja?”

“Var ligger köksavdelningen?”

Att träffa olika människor och att kunna hjälpa dem, det är något av det bästa menar han.

“Det är inte bara svenskar som kommer hit, alla människor kommer ju hit! Häromdagen fick jag hjälpa en familj som pratade persiska, de blev så glada över att jag kunde hjälpa dem på deras eget språk.”

Möten med människor, kunskap om produkterna, erfarenhet av arbete, språkutveckling. Allt det menar Nazim att han får ut av sin praktik. Han har ungefär halva sin praktiktid kvar och även tid kvar på sin vårdutbildning som han går parallellt med praktiken. Vad han vill göra när båda dessa är klara är det ingen tvekan om.

“Jag vill helst jobba på IKEA!”

På frågan om vilken avdelning han vill arbeta på är svaret lika klart och tydligt.

“Alla! Jag är nyfiken på alla avdelningar!”

Du som vill ansöka om praktikplats på Ikea för denna termin ska göra det på en gång, sista dagen att ansöka är den 24 januari. Ansök här!

OBS!! Den 20 januari 19:00 arrangerar REDO ett informationsmöte för dig som är intresserad. Medverkar gör representanter från IKEA som informerar och svarar på eventuella frågor.

Zoom-länk för mötet:

Ämne: Info om praktik på IKEA (REDO)
Tid: Jan 20, 2022 19:00

Anslut via Zoom Meeting
https://zoom.us/j/91923906614?pwd=aVAwTGRFZHlaMStmM2FLbldNZTRzUT09

Text: Pia Hall
Foto: IKEA

Image courtesy of IKEA