Nu söker SJ tågvärdar genom REDO

“Vi behöver rekrytera ett relativt stort antal tågvärdar och i samband med det kom vi i kontakt med Redo. Vi ser Redo som en bra kanal för att kunna nå kompetenta och engagerade personer som vi tror och hoppas är intresserade av att arbeta hos oss.”

Det säger Mats Pettersson som är HR direktör på SJ. Han berättar att resandet nu kommit igång ordentligt efter pandemin. Många väljer tåget och det innebär en kraftig tillströmning av folk som vill resa med SJ.

Mats Pettersson, HR-direktör SJ

“Vi är hela Sveriges tågföretag med resenärer från alla grupper i samhället och då behöver vi vara en spegling av detta, vi behöver mångfald helt enkelt”, menar Mats. “Företaget har idag medarbetare som kom till Sverige som ensamkommande och som gör ett fantastiskt arbete.”

Många anställda på SJ, även Mats, har kommit i kontakt med ensamkommande ungdomar och på olika sätt engagerat sig i deras situation. Det personliga engagemanget finns med andra ord på många ställen inom SJ och gör sig tydligt gällande under de möten som REDO haft med SJ. Alla inblandade är uppenbart entusiastiska inför samarbetet och deras kunskap om gymnasielagen vittnar om att de är pålästa. 

“Gymnasielagen har gjort att många som bott i Sverige i många år, gått i skolan här och lärt sig språket, har hamnat i en tuff situation. Vi ser att vi dels kan erbjuda en framtida arbetsplats för ensamkommande, dels att vi på SJ hittar kompetenta medarbetare som kan och vill jobba ombord på våra tåg.”

Här får du hjälp med din ansökan som tågvärd hos SJ:

MALMÖ
Onsdagen den 17:e augusti kl 17.00-20.00
OTTO, Östra Förstadsgatan 27 b (Ensamkommandes förbund Malmö)

GÖTEBORG
Tisdagen den 16:e augusti kl 13.00-17.00
MiM, Mellangatan 1 (Ring Siri, 073-955 57 01, om du behöver hjälp att hitta)

STOCKHOLM
Onsdagen den 17:e augusti kl 14.00-17.00
Kafe Plattan, Kulturhuset, Sergels torg (Ring Ali, 073-757 92 49, om du behöver hjälp att hitta)

DIGITALT
Torsdagen den 18:e augusti kl 13.00-15.00 och måndagen den 22:a augusti kl 18.00-20.00
Anslut till videomötet genom att klicka på den här länken: https://meet.google.com/ekf-gpms-emz

Ansök till SJ senast 22 augusti!

Läs mer och ansök redan idag!

ANSÖK HÄR!
Image courtesy of Christopher Anderzon