Under våren 2022 deltog Mustafa Sidiqi på ett webinar på Coor. Temat var Coors deltagande i kampanjen REDO. Det var början på Mustafas Coor-resa.

Mustafa Sidiqi anlände till Sverige i slutet av 2015 som ensamkommande flykting från Afghanistan. Han inledde då språkintroduktionsprogrammet. Efter ett och ett halvt år kunde han sedan börja sin gymnasieutbildning. Idag har Mustafa examen från fordonsprogrammet med bland annat truckkort, b-körkort och busskörkort. Under gymnasietiden jobbade han även extra på McDonalds.

Det var på våren 2022 som Mustafas Coor-resa tog fart, efter att han fått frågan om att delta på ett webbinarium för att belysa Coors deltagande i REDO-kampanjen. Mustafa berättar:
– På webbinariet fick jag berätta om mig själv och min situation. Webbinariet skickades sedan ut till chefer på Coor och redan samma eftermiddag hade några chefer hört av sig med erbjudanden om intervjuer. Den 2 maj började jag jobba på kontrakt Karolinska som kundvärd inom logistik.
– På Karolinska har jag olika arbetsuppgifter. Vi levererar läkemedel till olika läkemedelsförråd på sjukhusets olika avdelningar. Vi tar också emot beställningar för sjukhuset och tar emot varorna när de kommer, förklarar Mustafa.
Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?
– Det är väldigt många saker. Mina arbetskamrater är snälla och trevliga och min chef och arbetsledaren behandlar alla medarbetare bra. Det bästa är att jag har kul på jobbet, det gör att tiden springer iväg.
Hur var det att börja jobba på Karolinska, var det något som var utmanande?
– Det är ett väldigt stort sjukhus och det var svårt att hitta alla avdelningar och rum i början. Eftersom jag tidigare har arbetat på Budbee så lärde jag mig ändå att hitta snabbt. När jag brukade köra ut paket behövde jag lära mig hitta rätt adress, hus och brevlåda. Vissa hade inte ens sitt namn på dörren. Så jag har blivit väldigt bra på att hitta.
När Mustafa inte är på jobbet spelar han gärna fotboll:
– Jag spelade fotboll väldigt mycket förut, tränade tre dagar i veckan och spelade match på helgen. Nu hinner jag inte träna lika mycket men ibland följer jag med en kompis och hoppar in när hans fotbollslag saknar spelare till matcherna.
Han vill också lyfta sin svenska familj som betytt oerhört mycket för honom:
– Jag vill tacka min svenska familj som har hjälpt mig enormt mycket under tiden som jag var deprimerad. Jag fick bo hos dem i nästan fyra år, det hade varit omöjligt att klara min utbildning utan deras hjälp. Jag är väldigt tacksam och jag älskar dem som min egen familj.
Har du ett drömjobb?
– Jag skulle vilja jobba som förarprövare för tunga fordon. Det är en lång process men det drömmer jag om.