Arbetskraftsförmedlingens medgrundare, Kinna Skoglund, bloggar glada nyheter:
Nyss hade jag hade ett härligt möte med Innanförskaps-akademin i Östersund. Sedan 2019 har de fått pengar till en heltidstjänst från Östersunds Kommun för att hjälpa NGL-are, det vill säga ungdomar som omfattas av Nya Gymnasielagen. Syftet med satsningen är att hjälpa ungdomarna att få jobb, samtidigt som akademin också har kartlagt hela regionen – och hittat ungefär 150 ungdomar i behov av hjälp.

Innanförskaps-akademin skickade in inventeringen till oss på Arbetskraftsförmedlingen. Genom sitt engagemang och betald medlemsavgift är de nu en mycket välkommen del av kampanjen REDO. Inom kort ska vi göra en intervju där de ska få berätta om kommunens engagemang i ungdomarna och alla andra i civilsamhället. Kanske kan de också vara med som samarbetspartner och synas på REDOs förstasida tillsammans med Rädda Barnen, Nordisk Kompetens och de andra större parterna i kampanjen.

Vi på Arbetskraftsförmedlingen gläder oss väldigt över att kunna välkomna nya, drivna partners som tillsammans med oss vill synliggöra alla de ungdomar som står redo att arbeta – och att hitta företag som behöver dem.

Vi blir fler och fler – kanske är just du som läser detta vår nästa partner? Välkommen att höra av dig här!

Text: Malin Aghed
Foto: Privat