”Här finns det jobb!”

”Vet du vad som är så kul”, säger Nordisk Kompetens vd Mariam Al-zamani. ”Vi har aldrig fått ut så många i arbete som denna period!”

Man skulle kunna tro att det är enormt svårt att matcha arbetssökande med arbetsgivare i tider av Corona, men för Nordisk Kompetens som främst är verksamma i Norr- och Västerbotten har det alltså visat sig vara tvärtom. Kanske för att det i tuffare tider blir ännu viktigare att med säkerhet hitta rätt kompetens och att såväl uppdragsgivare som arbetssökande tar hjälp av proffs för att lyckas om man behöver.

Det Norrlandsbaserade företaget satsar lite extra på att matcha nysvenska arbetssökande med rätt uppdragsgivare och får mycket goda resultat. En av företagets egna konsulter är ett exempel på detta: Frank kom själv till Sverige 2015 som ensamkommande ungdom. Han pluggade hårt, arbetade vid sidan om och engagerade sig på olika sätt för att få in nya svenskar i samhället.

”Jag hade läst och hört om Mariam och jag ville att hon skulle bli min mentor, så jag hörde av mig till henne och frågade om vi kunde ses.”

Dessa två drivande och energiska krafter möttes och Mariam insåg snabbt att detta var en person hennes företag skulle ha stor nytta av.

”Frank är väldigt driftig och har ett stort nätverk”, säger Mariam. Nu arbetar han alltså själv med att få ut ensamkommande ungdomar i arbetslivet och har genom sin egen bakgrund bra koll på hur det ska gå till på bästa sätt.

”Arbetskraftsförmedlingen och Nordisk Kompetens delar värdegrund och vi vet att det finns ett stort behov av arbetskraft i den delen av Sverige.” säger Emma Dalväg, ansvarig för REDOs företagskontakter. ”Genom samarbetet hoppas vi kunna hitta arbete åt många unga i norra delen av Sverige. Det är en mycket glädjande utveckling för oss!”

Mariam Al-zamani, VD Nordisk Kompetens

Frank Dallal Hedström, konsult Nordisk Kompetens

Emma Dalväg, företagsansvarig AKF

Nordisk Kompetens är ett omställningsföretag med huvudkontor i Luleå och ytterligare kontor på tretton orter i Sverige. Vill du veta mer om samarbetet och hur det kan leda till jobb? Hör av dig till oss så berättar vi mer: info@arbetskraftsförmedlingen.se.

Text: Pia Hall
Foto: Nordisk Kompetens samt Privat