Ali studerar numera till undersköterska. Det var inte så det var tänkt från början, men nu är han mer än nöjd med sitt yrkesval.

Ali älskar film och siktade på en framtid inom media. Men allting tog lång tid, och han förstod att han måste skaffa jobb för att kunna få stanna. Därför ändrade han sig.

”Jag satte igång med plan B”, säger han och skrattar.

Plan B visade sig bli mycket bättre än Ali trott. Han utbildar sig nu till undersköterska, blir klar nästa sommar och jobbar redan extra på äldreboende. Han säger med eftertryck att han gillar yrket nu.

”Från början var det jobbigt, jag såg många äldre som inte klarade sina vardagssysslor. Nu har jag fått svar på varför det är så, och jag blir glad både när jag får hjälpa till och när vi får tid att umgås.”

Ali vill gärna ha en framtid inom vården. Någon gång kanske han kan syssla med film också, säger han och ler, men han är väldigt nöjd med att vara undersköterska.

”Jag älskar att hjälpa människor, man kan säga att det är som att rädda människor. Det gillar jag.”