Då kommer du med största sannolikhet att få avslag på din ansökan. Du bör snabbt kolla om du kan söka asyl på nytt eller inte nu. Det kan du göra om det var mer än fyra år sedan du fick ditt sista avslag. Du kan fråga din handläggare på Migrationsverket om detta. Har du ingen handläggare, eller vill få ett svar snabbare än vad Migrationsverket brukar ge, så kan du maila till Kammarrätten i Stockholm, som kan se detta.

kammarrattenistockholm@dom.se

Om det var mer än fyra år sedan du fick ditt sista avslag på din asylansökan asyl ska du alltså söka igen. Det är jobbigt att söka asyl, men det kommer troligen att vara lättare för dig nu än det var tidigare, med själva asylutredningen. Du kan bättre svenska nu, du är äldre och du vet mer om hur allt fungerar. Det är viktigt att du kan berätta varför just du skulle ha svårigheter att åka till det land där du är medborgare. Det du säger ska kunna bevisas också. Det är också viktigt att ta hjälp av en jurist/advokat som kan stötta dig i processen så att allt blir rätt. En lista på bra jurister hittar du på REDOs hemsida. 

 

Om det inte var mer än fyra år sedan du fick avslag på din asylansökan bör du kontakta en jurist!

Här kan du läsa mer om hur du söker asyl.

https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Att-ansoka-om-asyl/Sa-har-ansoker-du-om-asyl.html